Foorumin yleiset säännöt

Foorumin yleiset säännöt

ViestiKirjoittaja Mitchie » 24.02.2014 21:16

Foorumimme on kasvamaan päin, joten yhteiset säännöt on hyvä olla myös tällä saitilla. Tätä aihetta päivitellään aina silloin tällöin, joten suosittelen lukemista tasaisin väliajoin. Uusia sääntöjä tulee sitä mukaan, kun niitä tarvitaan pitämään foorumin yleisilme siistinä ja helppokäyttöisenä.

Mikäli foorumin sääntöjä ei osata noudattaa, niin ylläpito antaa joko varoituksia tai suoraan bannit foorumille joksikin aikaa. Olemme kuitenkin mieluummin demokraattisia kuin diktatuurisia, joten toivomme, että jokainen tietää käskemättäkin miten käyttäytyä.

- Netikettiä kannattaa (ja pitääkin!) lukaista!

SÄÄNNÖT

Kaksoiskäyttäjätunnukset ovat ehdottomasti kiellettyjä! Yhdellä käyttäjällä voi olla kerrallaan vain yksi käyttäjätunnus, kahden tai useamman käyttäjätilin hallinta on kiellettyä. Mikäli kaksoistunnusten käyttö jatkuu huomautuksista huolimatta, voi se johtaa porttikieltoon foorumille tai pahimmassa tapauksessa tunnusten poistoon.
    * Jos unohdat salasanan tai et muusta syystä pääse kirjautumaan tunnuksellesi, otathan yhteyttä ylläpitoon.* Jos olet jo ehtinyt tehdä toisen tunnuksen, ilmoitathan myöskin ylläpidolle, että vanhan käyttäjätunnuksen voi poistaa. * Jos haluat vaihtaa nimimerkkisi, ethän tee toista tunnusta sen takia, vaan ota yhteyttä ylläpitoon niin vaihdamme nimimerkin haluamaasi.
- Pyri kirjoittamaan mahdollisimman siististi, pitkästi ja vähillä kirjoitusvirheillä. T31N1X -kieltä sisältävät viestit kannattaa jättää heti alkutekijöissä postaamatta.

Useat huutomerkit, kysymysmerkit, hymiöt, sydämet jne. kannattaa jättää pois viesteistä. Jo yhdestä tai kahdesta merkistä ymmärtää asian laidan.

Insidekeskustelut säästetään mesekeskusteluihin, pikaviesteihin, sähköposteihin tai vaihtoehtoisesti niille varattuihin aiheisiin 'Jutustelua'-alueella. Yritetään myös välttää off topic keskusteluita.

Tekstien tummentaminen, alleviivaus, kursivointi sekä värien muutteleminen on tarkoitettu vain muutaman sanan tai lauseen korostuskeinoihin, ei koko viestin muokkaamiseen.

MUISTA AINA PERUSTELLA VASTAUKSESI! Aiheiden sisältö pysyy paremmin koossa, kun perustelet vastauksesi ja viestejä on hauskempi lukea.

Lainatessasi toisen viestiä, lainaa vain se osa viestistä, jota haluat kommentoida!

Lukitettavista aiheista voi lähettää pikaviestiä ylläpidolle / moderaattoreille.

Muokkaa/Edit-napin käyttö on suositeltavaa jos esimerkiksi unohdit mainita edellisessä viestissäsi jotain. Älä kirjoita useaa viestiä peräkkäin!

Vältä tappelemista. Oman mielipiteen saa ilmaista ja se on suotavaa, mutta älä käy henkilökohtaisuuksiin. Asialliset, perustellut väittelyt sekä mielipidekeskustelu ovat sallittuja ja toivottavaa!

Älä kirjoita loukkaavia viestejä jotain toista käyttäjää kohtaan. Asiattomasta käytöksestä saa heti porttikiellon foorumille.

Muistathan pitää tekstisi asiallisena ja vältä kiroilua. Foorumilla liikkuu myös nuorempia, joten ethän kirjoita hävyttömyyksiä.

Otsikoikaa aiheenne järkevästi. Jos aihe on OT ( = off topic, aihealueesta poikkeava), niin ilmoittakaa se otsikossa!

Hakua kannattaa käyttää ennen kuin teet uuden aiheen! Jos samaa aihetta käsittelevä topik on jo olemassa, ei uutta kannata aloittaa.

Pidä allekirjoituksesi siistinä. Älä käytä turhia korostuksia, räikeitä värejä tai isoa tekstiä, jotta viestit pysyvät siistinä!

Moderaattoreilla ja ylläpidolla on oikeus kaikkeen tällä foorumilla, joten älä ihmettele jos juuri sinun aiheesi on poistettu, siirretty tai lukittu. Moderaattorit ja ylläpitäjät ilmoittavat syyn teoilleen, mutta jos syytä ei ole ilmoitettu, niin laita pikaviestiä jollekin meistä![/*]

---

Näiden sääntöjen noudattamisen ei pitäisi olla kenellekään mahdoton tehtävä. Kysyä saa jos jokin asia askarruttaa! Vinkkejä sääntöjen paranteluun voi laittaa tähän aiheeseen tai pikarin kautta.

Pidetään foorumi yhdessä siistinä ja mukavana paikkana!

//moderaattorit ja ylläpitäjät! tämä on täysin teidän muokattavissanne.
// sääntöjen pohjana toimii hevoset.comin säännöt. ja konilan säännöthän on siis laatinut Red Savina.
Avatar
Mitchie
Ylläpitäjä
 
Viestit: 138
Liittynyt: 19.02.2014 01:43

Paluu Tiedotus

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron